Adri heeft ook vrij wat tekeningen en schilderijen van haar familie gemaakt. We zien hierboven afgebeeld:
Winteravond – Portret van mijn vader en moeder, conté, Collectie Van der Horst.
Adri Pieck was een dochter van Antonie Franciscus Pieck en Elisabeth Maria Margaretha Binnendijk. Antonie Franciscus Pieck was geboren op 22 oktober 1865 in Den Haag. Van 1880 tot 1884 ging hij naar de Rijkskweekschool in Haarlem. In 1905 verhuisde hij naar Bussum en daar begon hij al snel met schrijven. Pieck schreef verschillende kinderboeken en een dagboek van de periode dat hij ziek was. Hij scheef ook artikelen in het Algemeen Handelsblad en in De Prins. Zijn bekendste boek was Over Hoe ik schilder werd. Adri en haar zusje Gretha kregen in het begin tekenles van hun vader. Hij overleed op 3 december 1925 in Maartensdijk, 60 jaar oud. Hij is begraven in Lage Vuursche.

Adri Pieck, Portret van mijn moeder met breiwerk, aquarel, Collectie Van der Horst.
De vader trouwde in 1890 in Leiden met Elisabeth Maria Margaretha Binnendijk, met wie hij op school had gezeten. Elisabeth was geboren in1865 als dochter van Adrianus Jacobus Binnendijk en Margaretha Capteijn. Zij is overleden op 30 augustus 1946 in Maartensdijk en werd begraven in Lage Vuursche.

Adri Pieck, Portret van Greetje P., aquarel, Collectie Van der Horst.
Adri was de zuster van de in 1920 jong overleden Gretha Pieck, die bij haar dood ook in Hollandsche Rading woonde. Gretha had aanleg voor etsen en houtgravures maken en maakte heel verfijnde tekeningen. Bij haar leven werd haar werk hoger gewaardeerd dan dat van Adri. Zij kreeg les van Toon de Jong uit Laren. In 1920 overleed Gretha aan de Spaanse griep. Adri was erg aan Greetje gehecht. Zij ontfermde zich met piëteit over haar nagelaten werk. Werk van Gretha is te vinden in de collecties van het Teylers Museum en Museum Boijmans van Beuningen.
Van de andere zussen ging Marie in het onderwijs werken. Zij werd directrice van de Mulo voor meisjes aan het Domplein in Utrecht. Zij overleed in 1948. De vierde zus Betty deed het huishouden. Na het overlijden van Betty in 1967 woonde Adri alleen in de Sint Maartenshoeve.

VERVOLG

VORIGE