Aan de Oude Bunnikseweg 8 staat villa Kloosterend. Dit huis is in 1922 gebouwd in opdracht van C.J. Risselda naar een ontwerp van W.J. Mikmak, een bekende architect die bewondering had voor het werk van Frank Loyd Wright. De villa heeft een rieten dak en een opvallend geplaatste schoorsteen. Ook valt de ingang op, die centraal is geplaatst onder een balkon tussen twee erkers. De woning is een gemeentelijk monument.

W.A.H.C. Boellaard, roepnaam Pim (1903 – 2001), was een Nederlandse verzetsman en ondernemer. In 1938 kwam in hij in villa Kloosterend wonen. Boellaard, de zoon van een generaal, werd in 1938 gemobiliseerd. Hij nam deel aan het treffen met de Duitsers. Na de capitulatie van het Nederlandse leger ging hij in het verzet, waar hij commandant van de ordedienst in het gewest Utrecht werd. Hij moest onderduiken in augustus 1941. In mei 1942 werd hij gearresteerd en ondervraagd door onder meer Heydrich en Himmler. Hij werd ter dood veroordeeld maar niet terechtgesteld. Boellaard bracht de oorlog door in kamp Amersfoort en in de concentratiekampen Natzweiler en Dachau.

Hij werd na de oorlog lid van de Provinciale Staten van Utrecht en was directeur bij onder meer De Nederlanden van 1845 en Levensverzekering OLVEH. Hij was ook voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Jaarbeurs in Utrecht. Hij woonde in Kloosterend tot zijn overlijden in 2001.

Vervolg: Loop over de Oude Bunnikseweg in de richting van de Utrechtseweg. Ga onder het tunneltje door en volg de weg tot de Dorpsstraat. Ga rechtsaf tot nummer 25, het voormalige Gemeentehuis.