Afbeelding: devotiebeeld van Maria met kind en de OLV-kerk in terracotta

 

Op eerste paasdag 1 april 1923 vond de plechtige oprichting plaats van de parochie van Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand in Bilthoven. Precies een eeuw later, op zaterdag 1 april 2023, is de feestelijke opening van de tentoonstelling over de geschiedenis van deze bijzondere kerk. De parochiekerk, die werd gebouwd in 1926, is een monument van religieuze avant-garde kunst uit de Interbellum-periode. De bijeenkomst is van 15.00 tot 17.00 uur in de kerk aan de Gregoriuslaan 8 in Bilthoven.

Het programma is als volgt:

Opening door Paul Meuwese, voorzitter van Historische Kring d’Oude School;

Een powerpoint-presentatie door kunsthistorica dr. Korine Hazelzet-van der Linden en Ad van Gameren,  kleinzoon van de eerste koster van de kerk. De informatie betreft de totstandkoming van het kerkgebouw en het interieur.

Gelegenheid tot bezichtiging van de tentoonstelling, het kerkgebouw en de werken van Adam Winter, Matthieu Wiegman, Jaap Mes, Lambert Simon, Nico Witteman, Ernst Voorhoeve, Otto van Rees en Willem Mengelberg. De begeleidingsmuziek is van de componisten Gregorius, Giovanni Palestrina, Alphons Diepenbrock en Julius Röntgen.

 

 

 

VC