Sinds 1963 had Evert Vink een slagerij. Het was de voorloper van de huidige onderneming Vink Witgoed B.V. In de loop van jaren is de slagerij door creatief ondernemerschap getransformeerd tot een succesvolle witgoed-onderneming en keukenrenovatiebedrijf. Foto: het oude pand aan de Dr. Welfferweg 17 (Foto uit het archief van Vink Witgoed B.V.)

 

Meer informatie

Sinds 1926 was in Westbroek de slagerij Van der Vaart gevestigd aan de Dr. Welfferweg 17. In 1963 werd deze zaak overgenomen door de heer Evert Vink, die ook een grossierderij had. Eind jaren zestig van de vorige eeuw gingen de zaken in de slagerij minder door de opkomst van supermarkten en besloot de heer Vink zijn winkel te sluiten.

Hij plaatste een advertentie in de Kampioen: “eenmalig een kilo vlees, gratis voor mensen met een vrieskist”. Zo begon hij met het verkopen van vlees door heel Nederland. Daar kwam al snel de vraag bij naar vrieskisten en niet veel later naar koelkasten. De basis was gelegd voor het latere Vink Witgoed. In 1970 begon dit bedrijf formeel met een showroom achter het huis aan de Dr. Welfferweg 17.

In de jaren negentig werkte de heer Ruth Nagel, de huidige eigenaar van Vink Witgoed, als bijverdien-hulp bij Vink. In 2001 nodigde de heer Vink zijn werknemer uit om de zaak over te nemen. De voorraad en de bedrijfsauto werden overgenomen en het pand werd gehuurd. De heer Vink bleef als onbezoldigd adviseur aan het bedrijf verbonden.

Innovatief ondernemen heeft altijd centraal gestaan voor de ondernemers. Zo werd in de crisisjaren rond 2008 een slooppremie voor inbouwapparatuur aangeboden: een succes.

In 2010 kocht Nagel na een intensief koopproces het voormalige pand van de Rabobank aan de Prinses Christinastraat 3 en verbouwde hij het tot de huidige woning met bijbehorende zaak, die 400 m² beslaat. In 2013 vond de opening van het vernieuwde bedrijf Vink Witgoed plaats. De focus ligt nog steeds op de verkoop van Witgoed en keukenrenovatie. Daarvoor werkt het bedrijf samen met verschillende andere ondernemingen zoals een aannemer en een ontwerper. De keukenrenovaties worden de laatste jaren uitgevoerd onder de naam ‘Rekitchen’.

Het bedrijf heeft momenteel circa 5 mensen in dienst en werkt vooral in de provincie Utrecht en omgeving. Er is ook een vestiging in Ouderkerk a/d IJssel voor het omliggende werkgebied.

JJR

 

Literatuur:

Website www.vinkwitgoed.nl .

Interview met de heer Ruth Nagel, eigenaar van Vink Witgoed B.V. door Jacques Reijniers.