Afgebeeld is het ex-libris van de Maartensdijkse burgemeester Schuller, ontworpen door Adri Pieck.  (Afbeelding met toestemming van de gemeente De Bilt uit: Regeren is ook … achteruitzien (De Bilt 2013).)

 

Meer informatie

Hans Heinrich Schuller (1908-1994) werd geboren als zoon van de predikant J.C. Schuller. Hij werd in juni 1936 benoemd tot burgemeester van het Zeeuwse Sint-Maartensdijk en vanaf mei 1946 was hij ook burgemeester van Scherpenisse. In juni 1948 volgde zijn benoeming tot burgemeester van Maartensdijk in de provincie Utrecht. Schuller bleef dat tot zijn pensionering in mei 1973. Midden 1994 overleed hij op 86-jarige leeftijd.

Tijdens Schullers burgemeesterschap werden Westbroek en Achttienhoven bij Maartensdijk gevoegd en werd Overvecht door de stad Utrecht geannexeerd. In juni 1963 haalde Schuller de landelijke pers door met achttien burgemeesters op de Veluwe te gaan kamperen. In 1967 kreeg Schuller opnieuw landelijke aandacht toen in Groenekan een zilverschat werd gevonden (zie het artikel over de zilverschat van Groenekan). Een donkere periode uit Schullers Maartensdijkse jaren was de affaire rond de toenmalige gemeenteontvanger die, zoals bleek in 1969, 90.000 gulden uit de gemeentekas wist te ontvreemden. Kort voor het einde van Schullers burgemeesterschap werd begonnen met de aanleg van de A27 (zie het artikel over de aanleg van de A27.)

AD