In 1978 opende de toenmalige kroonprinses Beatrix de Vierstee. Rechts ziet men burgemeester Panis. (Zie ook: de opening van de Vierstee.) (Foto uit: Regeren is ook … achteruit zien. Met toestemming van de gemeente De Bilt.)

 

Meer informatie

A.L.W.J. (Fons) Panis (1932-) begon zijn ambtelijke carrière op de afdeling Algemene zaken van de provincie Utrecht. Later werd hij  secretaris van de kring Midden-Utrecht en vervolgens was hij waarnemend secretaris van het samenwerkingsorgaan agglomeratie Eindhoven. In mei 1973 werd hij burgemeester van Maartensdijk om midden 1987 burgemeester van Leusden te worden. Tijdens zijn burgemeesterschap van de gemeente Maartensdijk kwamen nieuwbouwbuurten aan de zuidkant van het dorp Maartensdijk tot stand, zoals de ‘Kruidenbuil’, evenals de nieuwbouwwijken van Groenekan (Versteeglaan) en Westbroek (Holsblokkenweg en omgeving, zie Westbroek en zijn nieuwbouw.)  Panis was tegenstander van de opheffing van de gemeente Maartensdijk.

In 2013 schreef oud-burgemeester Panis:bij de herdenking van ‘Negen Eeuwen De Bilt’:

‘Koester de agrarische belangen  in het Biltse gebied.  Het is nu 25 jaar geleden dat ik Maartensdijk, toen  een zelfstandige, mooie, veelzijdige, goed bestuurde  plattelandsgemeente, verliet.  Ik was daar 14 jaar met veel voldoening en plezier burgemeester. […] Ik blijf van mening dat Maartensdijk niet had hoeven te worden  geannexeerd. Dat is in de jaren  zeventig al geprobeerd en toen effectief verhinderd. […]  [Nieuwe gemeente De Bilt] koester en bescherm de agrarische  (in deze omvang nieuw voor De Bilt)  en milieubelangen in dit belangrijke gebied.

AD

Bron:    Regeren is ook … achteruit zien (De Bilt 2013) 184v.

De foto hieronder uit ‘Regeren is ook … achteruit zien’ toont een nieuwjaarsreceptie in het Maartensdijkse gemeentehuis. Van rechts naar links: burgemeester Panis, mevrouw Panis, wethouder Van Eck, wethouder Buitenhuis en gemeentesecretaris Hofstede. Zij staan  vertegenwoordigers van Medisch Centrum Berg en Bosch te woord (links op de foto).