Carel Theodorus, baron van Boetzelaer was burgemeester van De Bilt van 1867 tot 1873 en grootgrondbezitter. Afbeelding: Collectie Het Utrechts Archief.

 

Meer informatie

Carel Theodorus werd op 30 augustus 1839 op Sandwijck in De Bilt geboren als zoon van Christiaan Willem Johan van Boetzelaer en Elisabeth Charlotta Petronella Both Hendriksen. Hij studeerde rechten en werd in 1867 burgemeester van De Bilt. In 1873 volgde zijn broer Willem Carel hem in die functie op.

Hij was ook lid van de Provinciale Staten van Utrecht. Daarnaast was hij kamerheer in buitengewone dienst van koning Willem III en jagermeester van het Schiet Collegie ‘St. Hubert’. Hij was getrouwd met Johanna Maria van Weede. Dit huwelijk werd door scheiding ontbonden. Op 16 oktober 1903 overleed Carel Theodorus kinderloos op Sandwijck in De Bilt.

PvH

Literatuur:

Jaap Röell, ‘Over vertegenwoordiging van (Utrechtse) adel in het ledenbestand van het Genootschap Kunstliefde, 1850-1916’, Jaarboek Oud-Utrecht, 2014 + extra bijlage (zie  https://www.oud-utrecht.nl/component/attachments/download/65)

Voor de volgende post van deze rondleiding over de adel in De Bilt HIER aanklikken.