De bekende voetballer Hans van Breukelen woonde enkele tientallen jaren in De Bilt: met zijn ouders in het Burgemeester Heemstrakwartier en op de Lorentzlaan en toen hij getrouwd was op de Orionlaan. Hierboven: Hans van Breukelen tijdens de week van de ondernemer 2011 (Afbeelding ING Nederland).

 

Meer informatie

Hans van Breukelen (1956) maakte naam als doelman voor FC Utrecht, Nottingham Forest en P.S.V. Hij speelde 73 interlands voor het Nederlands elftal. Later had hij verscheidene bestuurlijke en organisatorische functies in de voetbalwereld.

Hij woonde in zijn jeugd in het Burgemeester Heemstrakwartier. Daarover schreef hij: Mijn ouders woonden in het Heemstrakwartier, in een bovenhuisje op nummer 101. Daar heb ik de eerste zes jaar van mijn leven doorgebracht. Wat ik me daarvan weet te herinneren, is dat het een verschrikkelijk gezellige volksbuurt was, kinderrijk, met nogal wat jongens van mijn eigen leeftijd.

Van Breukelen ging naar de Michaëlschool en was misdienaar in de Michaëlkerk. In Utrecht ging hij naar de Gerardus Majella Mavo en later naar de HAVO op het Gregorius. Hij trouwde op Jagtlust en in de Michaëlkerk.
Voetballen deed hij op straat en vanaf zijn achtste bij de Biltse Voetbal Club B.V.C., waar hij tien jaar speelde.

DAB

Literatuur:
Verhalen van vroeger en nu uit De Bilt, Bilthoven, Groenekan, Hollandsche Rading, Maartensdijk en Westbroek, Groenekan 2013.

Spring naar toolbar