Op de foto het bedrijfspand van HYPSOS aan de Spoorlaan 20/22 in Bilthoven. (Bron: beeldbank Historische Kring d’Oude School) Hypsos houdt zich bezig met de bouw en inrichting van tentoonstellingen. Deze onderneming is uitgegroeid tot een internationale organisatie en werkt nu vanuit Soesterberg.

 

Meer informatie

In 1910 begon de heer Melis te Amsterdam een reclamebureau onder naam van het pand dat hij betrok aan de Passeerdersgracht. Dat pand heette Hypsos (De hoogte of Het verhevene). Kort na de Tweede Wereldoorlog kwam er een vestiging aan de Spoorlaan 20/22 te Bilthoven. Uit binnen- en buitenland werden opdrachten uitgevoerd voor tentoonstellingsbouw, standbouw en de inrichting van vakbeurzen. Ook op het gebied van etalagedienstverlening werd door de firma een reputatie opgebouwd.

Het ging voorspoedig met de vestiging in Bilthoven. In 1972 verliet de vestiging het A.P.U.-concern om verder te gaan als zelfstandige onderneming. M.M. Verholt werd de nieuwe directeur-eigenaar. Het was echter woekeren met de ruimte en uitbreiding was noodzakelijk. In 1986 nam het bedrijf in de Ambachtsstraat twee pakhuizen in gebruik.

De onderneming verliet Bilthoven later wegens ruimtegebrek en vestigde zich in een grote nieuwe hal te Soesterberg. Hypsos is in haar ruim 110-jarig bestaan uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met meer dan 150 werknemers en vestigingen in Soesterberg, Londen, Moskou, Dubai, Hong Kong en Singapore.

JJR

U bevindt u op de Rondleiding Industrieel Erfgoed. Voor het vervolg klik HIER

 

Literatuur:

Historische Kring d’Oude School, archiefstukken

Internet www.hypsos.com