Begin september verschijnt bij WalburgPers het boek De Tiendesprongen, Reizen in ruimte, tijd en snelheid, een baanbrekend idee van Kees Boeke. Auteurs zijn  Jos Heuer en Henk Willems, beide voormalig docent van de Werkplaats Kindergemeenschap.

Bilthoven was de bakermat van het idee Tiendesprongen en van daaruit heeft het wereldwijde invloed gehad. Het boek toont het prachtige archiefmateriaal en maakt duidelijk hoe groot de invloed van dit idee van Kees Boeke is geweest. Tegelijkertijd verschijnt bij WalburgPers de heruitgave van ‘Wij in het heelal, een heelal in ons, de Nederlandse uitgave van de Tiendesprongen.

Jos Heuer: Kees Boeke gaf al in 1957 zijn boek uit over de Tiendesprongen toegepast op de ruimte. Het verscheen in de VS onder de titel Cosmic View en twee jaar later in Nederland onder de naam ‘Wij in het heelal, een heelal in ons’.  Ons boek gaat over de geschiedenis van het idee van de Tiendesprongen en ook over deze publicaties. Daarnaast beschrijven we het idee van Boeke om de Tiendesprongen toe te passen op tijd en snelheid en zijn plan om ook daar een publicatie van te maken.

 

Presentatie

Op donderdag 9 september a.s. wordt het boek van Heuer en Willems ten doop gehouden in het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis in Amsterdam. Het eerste exemplaar zal worden uitgereikt aan theoretisch natuurkundige Prof. dr. Robbert Dijkgraaf.  Op vrijdag 17 september a.s. om 16.30 uur zal het boek worden gepresenteerd in de Bilthovense Boekhandel.

 

VC