U bevindt u op de Rondleiding Beelden in De Bilt. Om terug te gaan naar het begin klik HIER

Afgebeeld is het beeld ‘De Stier’ van de in 2015 overleden Wien Cobbenhagen. (Foto AD) Cobbenhagen was een leerling van Theresia van der Pant, die voor Maartensdijk De Opwaartse Vlucht  maakte (zie  op deze site De Opwaartse Vlucht).

 

Meer informatie

Het beeld stond voor het nieuwbouwgedeelte van het voormalige gemeentehuis van Maartensdijk, maar verdween  in oktober 2010.  In 2011 werd door de gemeente De Bilt besloten om een vervangend exemplaar te verwerven en op zoek te gaan naar een andere locatie. In januari 2015 werd een kopie van het beeld geplaatst op de heringerichte hoek van de Dorpsweg met de Nachtegaallaan in Maartensdijk.

Het beeld maakt deel uit van een serie van vier die in opdracht van de voormalige gemeente Maartensdijk werd gemaakt: een sculptuur van een dier voor ieder van de vier kernen. Het betreft het beeld De vier Heemskinderen op het ros Beiaard van Jaap van Meeuwen voor het Dorpshuis in Westbroek, het hardstenen beeld van Theo Mackaay Paard en ruiter bij de ingang van het dorp Hollandsche Rading en De Geit van Jan Groenestein, dat nu in het dorpshuis Groene Daan van Groenekan staat.  (Zie ook: Paard en Ruiter in Hollandsche Rading elders op deze site.) Maartensdijk kreeg zo twee sculpturen van dieren, want in het dorp stond al het hiervoor genoemde bronzen beeld De opwaartse vlucht van Theresia van der Pant.

AD

Dit is de Rondleiding Beelden in de Bilt. Voor het vervolg klik HIER

 

Bron: https://www.vierklank.nl/nieuws/algemeen/18596/de-stier-van-wien-cobbenhagen-herplaatst