Dit is het einde van de rondleiding Wetenschap en wetenschappers in De Bilt.

U hebt daarin kunnen zien dat er opvallend veel wetenschappers op de een of andere manier verbonden waren met de gemeente De Bilt. Voor sommigen was het verband maar gering: ze waren er geboren en vertrokken al vroeg, of ze woonden er enkel aan het einde van hun leven. Een paar hebben er niet eens gewoond; ze zijn alleen maar begraven bij de Dorpskerk van De Bilt. Anderen hebben er gewerkt bij instituten zoals het KNMI of het RIVM. Velen hebben er een huis gevonden waar ze een belangrijk deel van hun leven woonden. In de twintigste eeuw was het vooral Bilthoven dat door zijn aantrekkelijke omgeving een favoriet was van veel wetenschapsbeoefenaars.

In een latere rondleiding zullen we het hebben over de ontwikkeling van de gezondheidszorg en dan zal er meer aandacht worden besteed aan het RIVM en aan het sanatorium Berg en Bosch.

DAB

 

Er zijn veel meer rondleidingen te vinden op het Online Museum. Recente rondleidingen gingen bijvoorbeeld over kerkgebouwen, misdaad en de winkels in Bilthoven centrum.

Voor het menu met alle rondleidingen klik HIER

Als u deze rondleiding nog een keer wilt zien, klik HIER.

Voor het hoofdmenu klik HIER.