Afbeelding: Eline Janssens vindt inspiratie in planten en dieren. (Foto WK)

 

Het werk Kunst komt van Kunst is van Eline Janssens (1959) uit Utrecht, die zich samen met haar oud-studiegenoot Margot Beckman heeft toegelegd op werken voor fietstunnels en viaducten.  Janssens volgde de opleiding beeldhouwen aan Artibus (nu HKU) in Utrecht.                                                                         

Voor de herinrichting van de onderdoorgang van de A27 in Groenekan kozen de aannemer en de bewoners voor de natuur als inspiratiebron. De inspiratie werd gevonden in het werk van de in Groenekan geboren Joan Gideon Loten (1710-1789), gouverneur van de VPC op Java en Ceylon (Sri Lanka). Hij gaf opdracht voor het maken van aquarellen van planten en dieren.  Janssens is erin om geslaagd drie panelen samen te stellen uit elementen van deze collectie. Ander werk van haar is te vinden in de fietstunnels van de Berenkuil, De onderdoorgang Maartensdijk, Archimedeslaan en de Prins Bernhardlaan naast het Rietveld-Schröderhuis.

WK

 

Afbeelding: Maartensdijk, het verhaal over Grimbeert de das en Reynaart de Vos. In samenspraak met leerlingen van het Aeres-college. (Foto WK)

 

 

Bron:

Eline Janssens-Beeldend Kunstenaar

Eline Janssens-Art Utrecht

Wikipedia: Eline Janssens