De huidige nieuwbouw op de plaats waar de bedrijven aan de Rembrandtlaan 18 in Bilthoven hebben gestaan (foto: Jacques Reijniers). Er zijn helaas geen foto’s van de toenmalige bedrijven beschikbaar.

 

Meer informatie

Mevrouw Van Buuren-Bosch startte in 1936 de Metaalwarenfabriek Jumbo. Eerder was ze al directrice van een ander Bilthovens bedrijf, zie ook Elementenfabriek Midges. Het werd gevestigd op Rembrandtlaan 18, het huisadres van de familie Van Buuren-Bosch.
De Metaalwarenfabriek Jumbo, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, was geen lang leven gegund. Eén jaar na de oprichting werd deze fabriek opgeheven.

Alsof ze het snelle einde van Metaalwarenfabriek Jumbo had zien aankomen, begon ze bijna tegelijkertijd en op hetzelfde adres de Electrische Ovenfabriek De Kroon. Na haar echtscheiding  in 1941 veranderde ze de naam van de fabriek in Electrische Bakoven- en Apparatenfabriek De Kroon.
In 1950 maakte de bewindvoerder van het bedrijf mr. D.T. Boschwijk bekend dat mevrouw M.J.H. Bosch sinds 1947 niet meer actief was binnen het bedrijf.

JJR

Literatuur:
Historische Kring d’Oude School, archiefstukken ‘Midges, Jumbo en De Kroon’