De drie redactieleden van het eerste uur realiseerden zich dat beeld voor een museum heel belangrijk is en besloten om meer beeldmateriaal te verzamelen bij de onderwerpen waarover ze wilden schrijven. Op 20 maart en op 28 mei 2018 gingen zij op fotosafari in de dorpen van De Bilt.

Hierboven zien we Pieter van Hees (links) en Anne Doedens op zoek naar de eeuwenoude gotische bogen van Vrouwenklooster die nu aan de Visstersteeg geplaatst zijn.

Onderwerpen waren onder meer in het dorp De Bilt de vijver van het landgoed Arenberg en het bankje aan het Dr. Letteplein; in Bilthoven het voormalige gebouw van De Werkplaats en het herdenkingsmonument voor de gestorvenen in de Tweede Wereldoorlog bij Jagtlust, het huis waar Ida Gerhard had gewoond , de kerk aan de Gregoriuslaan en villa Gaudeamus en in Achttienhoven de voormalige boterfabriek Gruno. In Hollandsche Rading fotografeerden zij het station en de kenmerkende spoorbogen en in Maartensdijk de landgoederen Rovérestein en Rustenhoven.

Ze bleven niet onopgemerkt. In landhuis Koelenberg kregen zij een aanvaring met medewerkers van de FIOD die daar in stilte haar anti-malversatie-afdeling heeft. In Bilthoven werden zij op de buurtapp gesignaleerd en rapporteerde men hen aan de politie als verdachte figuren. Verder bezochten Van Hees en Berents twee keer kerkhoven , een boerderij en de huizen die Rietveld bouwde om foto’s  te maken.

Hieronder: eindredacteur Dick Berents fotografeert tijdens een latere safari een oud document. (foto Veroniek Clerx).

DAB

Voor het vervolg: klik HIER