Hier zit men het bankje van Gerrit Buitenhuis. (Foto AD.) Hij was wethouder van de gemeente Maartensdijk in de jaren tachtig van de vorige eeuw, tot 1991.

 

Meer informatie

Bekend was in het dorp de tuin van de wethouder aan de Dorpsweg (ter hoogte van Dorpsweg 102). Velen in het dorp die een probleem hadden of advies zochten, overlegden met hem bij het hek van deze tuin. Ter herinnering aan deze gemeentebestuurder besloot de Biltse Woonstichting SSW in 2009, bij de plek waar ooit deze tuin was, het ‘Buitenhuisbankje’ te plaatsen voor het Thomashuis. Naast het bankje kan men het volgende gedicht lezen:

Wie hier kwam kon niet / ongezien aan hem voorbij /Hier nam hij waar en / daarbij werd hij waar genomen / Over het hek besprak hij dan / ’t belang der goegemeente / waarvan hij lange jaren de tolk / was en het stuur. / De tijd verglijdt, / maar langer duur / zijn herinnering.

 

AD

De ingebruikneming van het Buitenhuisbankje in 2008. Foto: HvdB. Tweede van links mw. Buitenhuis. Zie ook de Vierklank van 12 september 2018: Toen en nu nog …