Hierboven zien we een fraai voorbeeld van een bouwproject dat is uitgevoerd door Bouwbedrijf A. van Oostenbruggen. (Foto Fa. Van Oostenbruggen.) Het bedrijf bestaat sinds 1937 in De Bilt en wordt nu geleid door de derde generatie. Onderaan: Het vakdiploma van de oprichter uit 1947.

 

Meer informatie

In 1937 startte Albertus van Oostenbruggen zijn eenmanszaak in de bouw aan de Looydijk in De Bilt. Hij was een echte vakman. Momenteel is de derde generatie eigenaar van het bedrijf en bestaat de onderneming bijna 85 jaar.

Na 28 jaar nam de zoon van Albertus, ook Albertus van Oostenbruggen maar aangesproken met Bert, de zaak over. Hij deed dit vanuit zijn woonhuis aan de Westerlaan in De Bilt. Hier had hij zijn kantoor en magazijn. Spoedig daarna opende hij een werkplaats aan de Herenweg in De Bilt.

In 1999 kwam de zoon van Bert, Rick, in de zaak en werd – met zijn vader – mede-eigenaar. Naast zijn opleiding in de bouw startte hij zijn werkzaamheden op kantoor om de kneepjes van het bouwvak te doorgronden. Bert stopte met zijn activiteiten in 2018 en daardoor werd Rick als derde generatie de eigenaar van de onderneming. De naam werd behouden.

De focus van het bouwbedrijf is gericht op particuliere traditionele woningbouw, in het bijzonder villa’s. Ieder project is uniek en seriebouw komt dus niet voor. Ook renovatie van historische gebouwen vormt een activiteit. Voor bedrijven wordt daarnaast bouwkundig onderhoud verzorgd. De klanten bevinden zich vooral in de regio, maar er zijn in de loop van de jaren ook bouwprojecten uitgevoerd in Wassenaar en Nieuw-Vennep. Voor het onderhoud is de Luchthaven Schiphol een klant. De opdrachten komen veelal via de architecten die een gebouw ontwerpen. Bouwbedrijf A. van Oostenbruggen is voor hen vaak een ‘preferred supplier’.

Sinds 2010 is de onderneming gevestigd op het industrieterrein aan de P.C. Staalweg 70 in Bilthoven. De werkplaats aan de Herenweg is gebleven. Ook werd er rond 2010 een opslagplaats gehuurd in Wijk bij Duurstede.

Er zijn momenteel zeven mensen vast in dienst en via een flexibel contract werken er nog eens tussen de vijftien en twintig mensen. De meeste van hen wonen in de directe omgeving. Verschillende onderdelen van het bouwproces zoals kitten, elektra, sanitair, verwarming, tegelzetten en dakbedekking worden uitbesteed aan gespecialiseerde bedrijven.

Dit jaar bestaat Bouwbedrijf A. van Oostenbruggen 85 jaar in de gemeente: een mijlpaal.

JJR

  

Literatuur:

Interview met Rick van Oostenbruggen, eigenaar van de onderneming, door Jacques Reijniers

Website www.van-oostenbruggen.eu