Tussen de grens met Holland en De Bilt reisden in 1525 twee spionnen rond. Het waren Peter Aelmanszoon, de secretaris van de stad Naarden en de stadsbode Meyns Keeck. Ze probeerden informatie te verzamelen over de ouderdom van de dorpen in de grensstreek en de eigendomsverhoudingen. Peter Aelmans heeft er een buitengewoon levendig en avontuurlijk verslag over geschreven.

 

Meer informatie: het E-boek

 

Anne Doedens hertaalde met medewerking van Dick Berents dit unieke verslag en voegde er een uitgebreide toelichting bij. Het verhaal leidt de lezer op een levendige manier binnen in de vroeg zestiende-eeuwse samenleving in ons gebied.. U kunt het als E-book downloaden door de volgende link aan te klikken:

AD DB

Online Museum De Bilt zou het enorm op prijs stellen als u een eenmalige donatie zou willen doen , dit zodat wij vergelijkbare publicaties kunnen blijven maken in de toekomst.

Via onderstaande betaallink/QR code kunt een betaling doen via iDeal (Mollie onze payment provider)en na een succesvolle betaling kunt u direct het boekje downloaden.

Betaallink

 

Mocht u geen mogelijkheden hebben tot donatie, dan kunt u hier gratis het E-book downloaden.