Willy van der Heide is bekend als schrijver van de Bob Evers serie, jeugdliteratuur die destijds verslonden werd. Hij woonde korte tijd op de Hasebroeklaan in Bilthoven en zat na de oorlog wegens collaboratie met de Duitsers enige tijd gevangen in kamp Blauwkapel. Hierboven de omslag van een autobiografische publicatie.

 

Meer informatie

Van der Heide leefde van 1915 tot 1985. Als schrijver is hij vooral bekend door zijn destijds mateloos populaire Bob Evers serie, maar hij beoefende daarnaast ook diverse andere genres, zoals humor, spanning en seks. Hij leidde een zorgeloos bestaan, dronk veel en was een womanizer.

Omdat hij tijdens de Tweede Wereldoorlog pro-Duitse propaganda had geschreven, werd hij na de oorlog opgepakt. Hij zat gevangen in het huidige fort Blauwkapel en later in de strafgevangenis Scheveningen, het uit de oorlog bekende ‘Oranjehotel’. Zijn eigenlijke naam was Willem van den Hout; daarnaast gebruikte hij diverse andere schuilnamen. Hieronder het omslag van een van zijn populaire boeken.
B.S.

U bevindt zich op de rondleiding over de Bevrijding. Voor het vervolg klik HIER.

 

Een uitgebreider verslag over Willy van der Heide kunt u hier downloaden: Willly van der Heide, de schrijver van Bob Evers. versie 5
Over het Fort Blauwkapel als detentiekamp kunt u op deze site meer lezen: https://onlinemuseumdebilt.nl/wim-sassen-ontsnapt-uit-fort-blauwkapel/