De getoonde afbeelding stamt uit de periode 1908-1932. Waarschijnlijk is het de vrouw van de molenaar en zijn kind die op de omgang te zien zijn. [Europeana/Vereniging De Hollandse Molen]

 

Meer informatie

 

Elders op deze site kan men lezen, dat op de plaats van deze molen in of kort na 1546 al een molen werd gebouwd. Klik daarvoor HIER. Later verrees op deze plek een standerdmolen, die werd vervangen door een stenen grondmolen, die daarna weer werd verbouwd tot stoomkorenmolen. Molenaar W. Bomas kocht die en maakte er weer een windmolen van. (Deze informatie komt van het onderschrift bij deze foto). Deze laatste molen werd in 1932 ontwiekt. Hieronder is de in 1966 gesloopte molen in deze toestand te zien. Men kijkt hier van het zuiden naar het noorden. De fotograaf staat hier op bouwland, gebied waar vanaf 1965 de huizen van de huidige Nachtegaallaan en de Spechtlaan werden gebouwd. Aan de andere zijde van de molen loopt nu de huidige Molenweg. Meer over deze molen kan men lezen door HIER te klikken.

 

AD

 

De ontwiekte molen, gezien vanaf het latere bouwterrein Nachtegaallaan/Spechtlaan. Foto: Europeana/Vereniging de Hollandse Molen.